Mastikler ve Yapışkanlar

Anasayfa Mastikler ve Yapışkanlar

Mastik Bant Nedir?

Endüstriyel yalıtım ürünlerinden biri olan mastik bantlar, bitüm bazlı bir yalıtım bileşiğinden üretilen mastik bantlar,kendiliğinden erime özelliğine sahip bir malzemedir. Elektrik bantlarının bir çeşidi olan mastik bantlar, geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Mastik Bant Kullanım Alanları Nelerdir?

Mastik bantlar, en fazla 600 volta kadar elektrik bağlantılarını korur ve yalıtırlar. Endüstüriyel yalıtım bantlarının bir türü olan mastik bantlar, ısı ve elektrik yalıtımı ile birlikte nem yalıtımı sağlama özelliğine de sahiptir. Mastik bantların yalıtım özelliği üretiminde kullanılan bitül bazlı kauçuk malzemeden kaynaklanmaktadır. Mastik bantlar, PVC sırtlı mastik bantlar, birincil yalıtımlı lastik sırtlı mastik bantlar veya sırtsız mastik bantlar şeklinde satılmaktadır.

Sıradışı şekle sahip bir yüzey üzerine yalıtım ya da bir tür nem bariyeri uygulanması gereken durumlarda kullanılması gereken malzemelerden biri olan mastik bantlar, yüksek kalitede izolasyon sağlar. Mastik bantlar, etkili bir yalıtım sağlarlar.

Mastik bantlar, düşük gerilim ve orta gerilim yalıtım kullanımı için idealdir. Kablo ve tel bağlantılarının yalıtımını yapan ve sızdırmazlık sağlayan ürünlerdir. Mastik bantlar, sıcaklığı dengelemek ve ısı yalıtımı yapmak için kullanılması halinde 90 Dereceye kadar ısı yalıtımı sağlar. Dış mekanlarda nem ve havanın mükemmel şekilde izole edilmesi işlevini gerçekleştirir.

Mastik bantlar, yalıtım ve koruma, kablo ceket tamiri, inşaat, tamir ve enerji dağıtımı ile ilgili yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Mastik bantların, geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Mastik bantlar özellikle beyaz ve elektronik eşya sektöründe, üretim aşamasında ısı ve elektriğin iletilmesi için kullanılmaktadır. Bobin, kapasitör, kablo tesisatları için kullanılırlar. Ayrıca inşaat ve tamir endüstrisinde koruma amacıyla ve ayrıca yalıtım ve işaretleme aracı olarak da kullanılırlar.

Mastik bantlar, elektriksel yalıtımlarda tel-bağlantı ve konnektörlerin yalıtımında, kabloların kaplanması, hasarlı yalıtımların onarılması, kablo ceket tamiri ve kabloların sabitlenmesi ve paketlenmesi için kullanılır.

Bazı tür mastik bantlar kapı pervazları ve araçların bagaj oluklarında kullanırlar. Kullanım amacı fabrika görünüm ve işlevini kopyalamaktır.

Sektörel olarak mastik bantlar, enerji, elektrik, inşaat, elektronik, beyaz eşya, otomotiv ve üretim sektörlerinde yaygın bir kullanım alanına sahiptir.

Mastik Bant Özellikleri Nelerdir?

Mastik bantların en önemli özelliklerinin başında kendiliğinden erime ve kaynama özelliğidir. Mastik ise uygulama sırasında dolgu malzemesi olarak kullanılması ve çalışma kolaylığı sağlamasıdır. Mastik bantlar, bitül bazlı bir tür yalıtım malzemesinden üretilirler. Bu malzeme, özel bir kauçuk türüdür. Mastik bantlar, tamir, montaj, yapıştırma, sızdırmazlık sağlanması için kullanılan esneme özelliğine sahip yapıştırıcı bir malzeme ile üretilmektedir. Temelde tüm mastik bantlare, tilen kauçuk propilen desteklerden oluşmaktadırlar.

Etilen propilen kauçuk (Ethylene propylene rubber),kimyasal ve fiziksel özellikleri nedeniyle 90 ila 130 Derecelik sıcaklıklarda ve 5 Kv ila 35 Kv arasındaki kablolar ile alçak gerilim kablolarında kullanılırlar. Bu tür kauçuğun en belirgin özelliğinin iyi esneme olması nedeniyle oksijen, ozon, iyonizasyon ve hava koşullarına dayanması, düşük sıcaklıklarda iyi bir bükülgenliğe sahip ve hafif olmalarıdır. Düşük ve 600 volta kadar orta gerilime dayanıklı yalıtım özelliği sağlarlar.

Mastik Bant Çeşitleri Nelerdir?

3M 28 CT kauçuk mastik bant, Sctoch Super 33+ vinil elektrik bandı, Scotch 2228 kauçuk mastik bant, Sctoch 23 eriyen mastik bant, Sctoch 22 ağır işlere uygun vinil elektrik bandı, Sctoch 2210 vinil mastik bant gibi çeşitleri bulunmaktadır. Ayrıca havuz, ıslak hacim ve banyo gibi yüzeylerde yalıtımlarını sağlamak için mastik dilatasyon ve pah bantları kullanılmaktadır.

Tüm mastik bant çeşitlerine ulaşmak, güvenli, kolay ve hızlı online alışveriş yapmak için Megabant’ın geniş ürün yelpazesini inceleyebilirsiniz. Aradığınız ve ihtiyacınız olan her çeşit mastik bantı Megabant’ta form doldurarak sipariş verebilirsiniz.

Mastik ve Sosis Bant Uygulaması Nasıl Yapılır?

Mastik ve sosis bant, yapılarda düşey ve yatay iç ve dış genleşme derzlerinde; zeminlerde birleşim ve hareket derzlerinde;çatı ve terasların parapet köşe birleşimlerinde;prefabrik elemanların birleşim detaylarında;hareketli derzler,çatı olukları, parapet derzleri, pencere ve kapı kenarlarında, otomotiv sektöründe yedek parçalar için kullanılır. İç ve dış mekânlarda

Duvar ve tavanlarda, yatay ve düşeyde, plastik esaslı doğramalarda, yapıların toprak üstünde kalan derzlerinde, prefabrik elemanların birleşim yerlerinde, PVC ve alüminyum gibi dış cephe kaplamalarının birleşim yerlerinde derz su yalıtım mastiği olarak kullanılır.

Uygulamaya geçmeden önce yüzey hazırlanır. Uygulama yapılacak yüzey;toz, yağ, boya, silikon,kür malzemesi, deterjan vb. gibi yapışmayı önleyecek materyalden temizlenerek arındırılmalıdır. Eğer yüzey zayıf ve sıvalarda çatlaklar varsa; bu tür zayıf dokuların yüzeyden ayrıştırılması, gözenek ve deliklerin basınçlı hava ile temizlenerek kirden ve tozdan arındırılması gerekir. Yüzeydeki boşluklar uygun dolgu malzemeleri ile doldurulmalıdır.

Eğer el ile uygulama yapılacaksa sosis uygun tabanca seçilerek içerisine yerleştirilir ve kanül takılarak ucu uygun şekilde kesilir. Sonrasında uygulama yapılacak yüzeye hava kabarcığı olmayacak şekilde sıkılarak enjekte edilir. Uygulama bitiminde deterjanlı suya batırılmış spatula ile düzenleme yapılır.

Mastik Bant Fiyatları Ne Kadar?

Megabant, stoklu çalışmaktadır. Bu çalışma sisteminde stok takibi yapılmakta ve tüm ürünlerin stok bilgisi tutulduğu için hızlı teslimat yapılmaktadır. Mastik bant, mastik dilatasyon pah bantları ve sosis bant fiyatları ve çeşitleri hakkında bilgi sahibi almak için, sayfamızdaki formu doldurmanız gerekmektedir.

    Mesaj Formu