Yalıtım malzemelerinde sıklıkla kullanımı tercih edilen ve yalıtımın özünü oluşturan malzemelerden biri membrandır. Hem ısı hem de su yalıtımında bu membran ürünlerinden yararlanılabilir.
Daha detaylı bir anlatım ile membran nedir öğrenmek için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.
Su ile temas durumunda olan yüzeylerin alt yada üst tabakasına yerleştirilen, su geçişinin önlenmesine yardımcı olan temel izolasyon malzemelerinden biridir.
Binaların su ile temas ettiği bölgelerde yalıtım amaçlı kullanılan malzemelere verilen genel adıdır. Isı ve su yalıtımında kullanımı tercih edilir. Kelime anlamı ise; çevreleyen seçici, geçirgen katmandır.
Özellikle binaların sağlıklı bir şekilde ve uzun ömürlü kalabilmeleri için membran uygulamasının yapılması gerekir.
Son yıllarda konut ve binalarda membran uygulamasının zorunlu hale geldiğini biliyoruz. Membranların su yalıtımı amacıyla kullanıldığında bina ve konutların su ve neme karşı korunması sağlar.
Isı yalıtımındaki rolü ise; bina ve konutların kışın soğuktan, yazın sıcaktan korunmasını sağlamasıdır.
Membrandan en verimli, en ideal sonucu alabilmek için ürün ve yapılacak işlem hakkında detaylı bilgi sahibi olmak gerekir.
Membran teknolojisinin gelişmesi ile birlikte pek çok alanda kullanılmaya başlanmıştır. En sık kullanıldığı sektörlerden biri de inşaat sektörüdür.
Membran, inşaat sektöründe yalıtım amacıyla en sık kullanımı tercih edilen ürünler arasında yer alır. Özellikle suya karşı yalıtım konusunda son derece işlevsel çözümler sunan bir üründür.
Bu ürünün çeşitleri ve kullanım alanları da oldukça geniştir. Su yalıtımına ihtiyaç duyan bir yapının her alanında membran kullanılabilir. Sunmuş olduğu etkili çözümler ile neredeyse her inşaatta kullanılmaya başlamıştır.
Ürünün kullanım alanlarından birkaçı aşağıdaki gibidir:
Yapının alttan su almasının önüne geçmek için, yapı temeli membran ile yalıtılmış hale getirilebilir.
Dış cephe duvarlarının su almasını engellemek amacıyla uygulanabilir.
Yapıların çatıları, su almaya en müsait alanlardan biridir. Bu nedenle yapıların çatılarında kumlu membran kullanımı sağlanır. Kumlu membran kiremit renginde ya da yeşil renkte olabilir.
Balkon gibi alanlarda su yalıtımı amacıyla kullanılabilir.
Bacalarda kullanılabilir.
Islak hacimli bölgelerde ve havuz gibi yapılarda kullanılabilir.
Bunlarla birlikte; otoparklar, su depoları, istinat duvarları ve bodrum duvarları, çiçeklikler ve seralar, yağmur dereleri vb. alanların yalıtımında da kullanılabilir.
Bu ürünün uygulamasın titizlik ve uzmanlık gerektiği unutulmamalıdır.
Tek çeşit bir membran yoktur. Membran modelleri ve çeşitlerine göre; taşıyıcı özelliği, sıcağa ya da soğuğa dayanıklılığı, kalınlığı ve çekme direnci gibi özellikleri değişiklik gösterir.
Mebran çeşitleri;
Folyo kaplı membranlar,
Arduazlı mineral kumlu mebranlar,
Camtülü taşıyıcılı membranlar,
Pelyester keçe taşıyıcılı membranlar olarak belirtilebilir.
Membranlar kullanım amaçlarına göre 2 mm, 3 mm ya da 4 mm kalınlığında olabilir.
Farklı türdeki zeminler ve uygulamalar için doğru ürün seçimi ile malzemenin doğru kullanımı önemlidir.
Membran fiyatları, çeşitli faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu faktörler, ürünün kalitesi, teknik özellikleri, kalınlığı ya da içeriği olabilir.
Genellikle çatılarda yalıtım amacıyla kullanılan kumlu membran fiyatları da kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. Fiyatlar ve ürünler hakkında merak ettikleriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.
İhtiyacınıza en uygun membran ürünlerini ve yapı izolasyon ürünlerini güvenilir biçimde satın almak için Megabant’ta yer alan iletişim formunu doldurabilirsiniz.
Hızlı teslimat avantajı ve güncel stoklar ile sizlere en iyi, en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz. En önemli önceliğimiz müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaktır.